De tweekleurige Funchal en Aveiro zijn de nieuwste trots van hibiscusteler Arjan Peeters van Peeters Potplanten uit Breda.

De uitbundige doorbloeier is met zijn contrastrijke en frisgroene bladeren zowel geschikt voor terras als woonkamer. Het zijn vooral de Fransen – en in wat mindere mate ook de Duitsers en Engelsen – die liefhebbers zijn van deze terrasplant van het jaar. De hibiscus is de hoofdteelt van Peeters, die met 500.000 stuks per jaar, in alle soorten en maten, een van de grootste telers van deze plant in ons land is.

Samenwerking Sunny City

Een lastige en arbeidsintensieve teelt is het wel en bepaald geen bulkproduct. Met een consumentenprijs tussen de € 4,99 euro (13 cm) en € 25,99 euro (24 cm) is het ook geen allemansvriend, maar een luxe product voor de echte liefhebber. De markt is volgens Peeters dan ook vrij stabiel. De productiepiek ligt tussen half april en half juni. Dankzij de samenwerking met telers in de combinatie Sunny City, verschijnen er met enige regelmaat nieuwe rassen om de consument geïnteresseerd te houden.

Tekst: Gert Janssen, beeld: Vidiphoto