Sinds 1 september is Michèl de Wit algemeen directeur bij Hortilux. Het bedrijf uit Monster zet met zijn aanstelling een volgende stap in de strategie voor de komende jaren. De Wit was sinds 1 april al werkzaam bij dit bedrijf als commercieel directeur en neemt nu de algehele leiding over.

Hij is een bekend gezicht in de branche: als commercieel directeur van Ridder Growing Solutions heeft hij een schat aan ervaring en een breed netwerk in de internationale tuinbouw opgebouwd. Zijn nieuwe rol past uitstekend bij de ambities van Hortilux. Een aantal jaar geleden heeft het bedrijf de transitie doorgemaakt van armaturenleverancier naar groeilichtspecialist. Naast HPS, LED en hybride oplossingen, biedt het bedrijf gespecialiseerde kennis en ondersteuning ten aanzien van het optimaal gebruiken van groeilicht.

De Wit: “Wij breiden ook internationaal uit naar nieuwe markten en toepassingen. Wij zien een sterke groei in de wereldwijde glastuinbouw, maar zeker ook in vernieuwende Vertical Farming-concepten en in de teelt van medicinale cannabis. “In mijn eerste vijf maanden heb ik gezien dat er een enorme schat aan kennis en innovatiekracht bij dit bedrijf zit. Dat is voor onze klanten en ons de sleutel naar succes de komende jaren: met kwalitatief hoogwaardige systemen en gespecialiseerde kennis het maximale resultaat uit het gebruik van groeilicht halen. Ik heb er veel vertrouwen in en ga met veel plezier aan de slag in mijn nieuwe rol.”