Het Noord-Amerikaanse EnviroTech Cultivation Solutions gaat een strategische samenwerking aan met Lemnis Oreon. EnviroTech is een gerenommeerde installateur uit het Californische Richmond met een brede achtergrond in de tuinbouwsector. Met hun elektrotechnische en watertechnische expertise sluit EnviroTech volgens Lemnis goed aan bij de watergekoelde oplossing van de Oreon Grow Lights.

De expertise van EnviroTech ligt in het verlengde van de ambities van Lemnis Oreon. De Amerikaanse installateur bemerkt een toenemende vraag op de markt naar efficiënte lichttechnologieën en daarbij zien zij kansen voor watergekoelde Oreon Grow Lights. Doordat de LED-armaturen een compact formaat hebben, ontstaat er weinig schaduw in de kas. Zo kan een teler ook daglicht nog optimaal gebruiken.

Betere aansluiting in de VS

“Met EnviroTech als nieuwe distributeur ontstaat er een betere aansluiting op de Noord-Amerikaanse markt. Hierdoor kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen bij onze klanten. Met de expertise van EnviroTech in commerciële glastuinbouw projecten zien we een veelbelovende toekomst tegemoet in deze sterk groeiende markt,” aldus Michiel de Jong, sales manager van Lemnis Oreon.

Energie steeds grotere uitdaging

“Energiekosten worden een steeds belangrijkere uitdaging voor telers. Het behalen van de hoogste efficiëntie en tegelijkertijd het vermijden van de noodzaak om de warmte, afkomstig van de lamp, met lucht te koelen (als gevolg van de actieve waterkoeling) is een zeer aantrekkelijk voordeel. We zijn enorm enthousiast om dit LED-armatuur aan te gaan bieden op de markt”, aldus Kurt Parbst, director of Business Development, van EnviroTech. Door de waterkoeling kan het armatuur veel efficiënt licht produceren zonder opwarming van de kas. Voor de teler kunnen opbrengsten kwalitatief hoogwaardiger en tegen lagere kosten tot stand komen.

Bron en foto: Lemnis Oreon.

Gerelateerd