In 2017 is er door Nederlandse en Belgische substraatbedrijven op grote schaal (> 60.000 m3) substraat verrijkt met 1% RHP Kernmix 100. Op deze manier wordt substraat aantoonbaar schimmelziektewerend, door toepassing van de meest gebruikte ziektewerende schimmel Trichoderma Harzianum T22.

Binnen Nederland heeft deze schimmel een Ctgb-erkenning als biofungicide. Dat wil zeggen dat ook dit onafhankelijke instituut de schimmel erkent als biologische, werkzame stof tegen bodemschimmels. Daarnaast tonen plantsapmetingen en DS-analyses aan dat gekoloniseerde wortels meer nutriënten en sporenelementen kunnen opnemen. De foto laat zien hoe de Trichoderma de wortel beschermt tegen schadelijke schimmels (planten links).

De leverancier heeft ruime praktijkervaring opgedaan en beschikt over veel wetenschappelijke en praktijktoepassingen in meerdere tuinbouwgewassen. Op de Tuinbouw Relatiedagen in Venray heeft het bedrijf een aanbieding, die telers de gelegenheid biedt om kennis te maken met dit biologische product dat het gebruik van chemische middelen reduceert.

MEER INFO: ORGAPOWER
STAND 146

Gerelateerd