Surfaplus en proefbedrijf Botany hebben met positief resultaat de veiligheid van Vertimec Gold met de hulpstof Hasten getest in tomaat.

Aanleiding voor de test was de soms gehoorde klacht over schade in enkele tomatenrassen. De beschreven schade (beginnende wortelpuntjes op stengels) is een bekende stressreactie op een ongunstige waterhuishouding (te veel water). Hasten, Vertimec Gold en een combinatie van beide veroorzaken deze verschijnselen niet, zo is uit de proef met acht rassen gebleken. Van twee rassen hadden ook onbehandelde planten in lichte mate wortelpuntjes op de stengels; behandelingen met Hasten en/of Vertimec Gold versterkten dat effect echter niet.

Ontwikkeling van innovatieve en gewasveilige toepassingen van hulpstoffen is het handelsmerk van Surfaplus, dat de ontwikkelde kennis verspreidt via proefverslagen op de eigen website. Het bedrijf heeft onlangs een online hulpstof selector gelanceerd en beheert het Forum hulpstoffen. De website bevat ook een pagina met veelgestelde vragen over hulpstoffen.

MEER INFO: SURFAPLUS, STAND 361