Op zaterdag 19 maart opent Amaryllis-specialist en bloembollenexporteur Kébol in Rijsenhout haar deuren voor relaties, vakgenoten, omwonenden en belangstellenden. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in het nieuwe duurzaam bedrijfsgebouw van 11.000 m2, dat mede dankzij Thermoflor is gerealiseerd. Het pand valt onder meer op door zijn duurzame karakter.

Kébol is in de afgelopen jaren flink gegroeid. De vorige locatie in Noordwijkerhout werd te klein en stond verdere groei van de activiteiten in de weg. In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en SGN (Stichting Glastuinbouw Nederland) ging Kébol op zoek naar een passende locatie. Uiteindelijk viel de keuze op een kavel in het project PrimA4a in Rijsenhout. Dit gebied is speciaal ontwikkeld voor de glastuinbouw en ligt centraal aan de A4, dichtbij Schiphol.

Zonnepanelen

In februari 2015 werd de eerste paal van het nieuwe pand geslagen. Maandenlang is door verschillende specialisten en bouwondernemingen gewerkt aan de bedrijfshal. Dankzij een strakke planning en een goede onderlinge samenwerking zijn in december 2015 alle bedrijfsactiviteiten naar het nieuwe pand verhuisd. Het pand is voorzien van de allernieuwste materialen, waaronder duurzame dakafwerking, een zuinige koelinstallatie en zonnepanelen.

Thermoflor is vooral bekend vanwege de bouw van tuincentra, maar realiseert ook bedrijfshuisvesting voor de groenbranche. Het bedrijf is gespecialiseerd in multifunctionele gebouwen en oplossingen voor flexibel gebruik van ruimtes en energiebesparing. Hun ervaring gaf Kébol het vertrouwen om de nieuwbouw door Thermoflor uit te laten voeren.

Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 en kunnen zich aanmelden via de website van Kébol. Het bezoekadres is Rijshornstraat 209, 1435 HH Rijsenhout.

Bron/foto: Thermoflor/Rob de Wind.

Gerelateerd