Sinds 14 december 2019 is de nieuwe Europese Plantgezondheidsverordening in werking getreden. Het belangrijkste gevolg is dat teeltmateriaal, planten en pootgoed binnen Europa hetzelfde officiële document krijgen: het plantenpaspoort. Voor het printen van dit plantenpaspoort hebben potplanttelers meerdere opties.

Bij De Koningh Coding & Labeling merken ze dat telers vooral kiezen voor een inkjetprinter of desktop printer met steeketiketten. Een inkjetprinter codeert het plantenpaspoort direct op een pot of tray, terwijl steeketiketten met een desktopprinter worden voorzien van het plantenpaspoort en daarna ingestoken in de pot.

Met de Linx 89PP kleinkarakter inkjet kan iedere teler simpel en snel op iedere bloempot een plantenpaspoort printen. Deze machine wordt aan uw productielijn gemonteerd en is daarmee volledig geïntegreerd in het productieproces. “Deze printer spuit met inkt op elke afzonderlijke pot de juiste gegevens op het moment van oppotten”, aldus Lambert Zwinkels, van potplantenkwekerij De Barreveld in Honselersdijk.

Meer info: De Koningh Coding & Labeling
Stand C154