Vandaag rondt BASF de overname af van Bayer’s wereldwijde groentezaden business, die hoofdzakelijk opereert onder het merk Nunhems. Door deze transactie wordt er een bedrijf met een brede naamsbekendheid en een succesvolle staat van dienst toegevoegd aan de portfolio van BASF.

De groentezaden business van Nunhems bestaat uit 24 gewassen en ongeveer 2600 variëteiten. Daarnaast omvat het veredelings– en onderzoekstechnieken met meer dan 100 veredelingsprogramma’s in meer dan 15 gewassen. De groentezaden business is breed vertegenwoordigd in Nederland, met onder andere het hoofdkantoor, de wereldwijde support staff en het research center in Nunhem.

Portfolio

Dankzij de toevoeging van de groentezaden business verbetert BASF zijn wereldwijde aanbod voor boeren en tuinders. Het versterkt zijn zadenplatform en complementeert het recentelijk uitgebreide Agricultural Solutions portfolio, dat bestaat uit: zaden, traits, chemische en biologische gewasbescherming, bodemverbeteraars, plantgezondheid, ongediertebestrijding en digital farming. Met de closing rondt BASF de overname af van een omvangrijk aantal activiteiten en bedrijfsonderdelen, met een gecombineerde omzet van 2,2 miljard euro in 2017, die Bayer moest desinvesteren vanwege de overname van Monsanto. De verkoopprijs bedraagt in totaal 7,6 miljard euro (onder voorbehoud).

BASF-groep

Bij de BASF-groep werken ongeveer 115.000 medewerkers. Het productportfolio is onderverdeeld in vijf segmenten: Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions en Oil & Gas. BASF haalde in 2017 een omzet van ongeveer 64,5 miljard euro. BASF is genoteerd op de beurzen van Frankfurt, Londen en Zürich.

Bron: BASF.

Gerelateerd