Bayer en Rothamsted Research zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Doel van de samenwerkingsovereenkomst is om de ontwikkeling van op maat gemaakte, agronomische oplossingen voor telers naar een hoger plan te tillen.

Zowel Bayer als Rothamsted Research kennen al een lange lijst van samenwerkingen. De beide partijen gebruiken het nu getekende, strategische partnerschap om een ‘digitale revolutie’ te faciliteren op het gebied van identificatie en beheersing van biotische bedreigingen. Hierbij draait het vooral om de duurzame preventie en bestrijding van plagen, ziekteverwekkers en onkruid.

Overgang slimmere gewasbescherming

Beide partners werken samen binnen een aantal onderzoeksgebieden voor onder andere real-time detectie van plagen, een beter zicht op de ontwikkeling van resistenties, nieuwe aanpakmethodes met insectiden en nieuwe benaderingen om plagen te bestrijden. De gezamenlijke onderzoeksactiviteiten in laboratorium en kas zorgen voor gegevens, knowhow, tools en technologieën die helpen om een overgang naar slimmere gewasbescherming te ondersteunen.

Krachtenbundeling

“De strategische samenwerking met Rothamsted zal ons helpen om meer duurzame oplossingen te vinden voor de uitdagingen de we in de moderne agricultuur tegenkomen”, zegt Adrian Percy, algemeen hoofd van de Research en Developmentafdeling bij Crop Science. “Door expertise, knowhow en ideeën te bundelen, zorgen we ervoor dat er nog meer kan worden geïnnoveerd binnen ons bedrijf. Gewassen staan bloot aan een breed scala van biotische en abiotische bedreigingen. Via onze samenwerking met Rothamsted verwachten wij sneller te begrijpen welke invloeden deze factoren hebben en hoe we gewasverlies op een duurzame wijze kunnen minimaliseren.”

Verduurzaming voedselteelt

Duurzaamheid is ook voor Rothamsted een belangrijke factor. “De noodzaak om een groeiende wereldbevolking op een duurzamere manier van voedsel te voorzien, ligt aan de basis van ons onderzoek”, aldus Achim Dobermann, directeur van Rothamsted. “Onze onderzoeksinstituten kunnen daar een grote bijdrage aan leveren, maar om echte doorbraken te realiseren moeten we samenwerken met andere bedrijven en de industrie zelf. Deze coöperatie geeft ons de kans om samen te werken aan complexe vraagstukken om de voedselteelt preciezer, productiever en duurzamer te maken.”

Digital Farming

Tobias Menne, hoofdverantwoordelijke van het Digital Farming-programma is ervan overtuigd dat het zogenoemde ‘digital farming’ voor een revolutie zal zorgen binnen de (glas)tuinbouw. “Nieuwe technologieën kunnen stressfactoren bij planten detecteren, ruim voordat deze met het menselijk oog waar te nemen zijn. Met deze informatie zijn telers in staat om sneller en gerichter te handelen. Zo kunnen zij op het meest geschikte moment de juiste hoeveelheid kunstmest en/of gewasbeschermingsmiddelen toepassen. Innovatieve digitale toepassingen die gegevens combineren met agrarische kennis en teeltervaring helpen telers om de winstgevendheid te verhogen en verdere maatregelen te nemen op weg naar een duurzamere manier van telen.

Bron en foto: Bayer.

Gerelateerd