Als eerste folieleverancier heeft DL Plastics een Food-grade- en drinkwatercertificaat gekregen op Delaflex folie. Dit is uniek, aangezien bij de huidige foliematerialen alle certificaten zijn ingetrokken, omdat er toch giftige stoffen kunnen vrijkomen bij de gebruikte PVC soorten.

Met het oog op gebruik van gesloten systemen en emissieloos telen vindt het bedrijf het een voorwaarde om te waarborgen dat dit ook veilig kan. De aankomende regelgeving verplicht dat alles wat in aanraking komt met voedingsmiddelen gecertificeerd voedselveilig moet zijn. Er mogen dus gegarandeerd geen giftige stoffen vrij komen die in aanraking komen met voedsel.

Van de verpakking van het zaadje van een plant, tot de verpakking in de supermarkt, alles moet voedselveilig zijn. Water is essentieel voor plantengroei. Dat het irrigatiewater gegarandeerd vrij moet zijn van giftige stoffen is een logische maar ook wettelijke verplichting. De bestendigheid van de folie is zeer hoog tegen veelvoorkomende meststoffen in de tuinbouw, zeer hoge UV-belasting, chloor waardes tot 3.5 ppm en een hoge hittebestendigheid.

MEER INFO: DL PLASTICS
STAND I116