De geïnteresseerde en oplettende lezer zag zijn naam en foto al voorbijkomen in deze editie van Glashelder, maar een nadere introductie is op zijn plaats: Patrick Zuijderwijk is de nieuwe cropmanager glastuinbouw van Certis Europe.

Patrick volgt in deze functie Dennis Eekhoff op die inmiddels een andere leidinggevende functie vervult binnen Certis. De nieuwe cropmanager is 42 jaar en woont met zijn vriendin en dochter in de gemeente Westland, in Poeldijk om precies te zijn. Als tuinderszoon maakte hij al op jonge leeftijd kennis met de glastuinbouw. “Mijn vader was tomatenteler en hoewel ik geen ambitie had om hem op te volgen, fascineerde de tuinbouw me wel. Dat resulteerde in diverse uitdagende functies bij bekende toeleveringsbedrijven in de sector”, geeft Patrick aan.

Hij is sinds 1 januari 2018 in dienst bij Certis als Cropmanager glastuinbouw. Daarvoor was hij werkzaam bij Cebeco Agrochemie, waar hij bijna 6 jaar productmanager glastuinbouw was. Voor die tijd vervulde Patrick verscheidene functies bij Horticoop. “Daar heb ik ruim 11 jaar gewerkt; in 2001 gestart als adviseur gewasbescherming, daarna productmanager gewasbescherming en inkoper gewasbescherming en meststoffen. Alle opgedane kennis en ervaring zal ik volop benutten bij de invulling van mijn huidige functie bij Certis; ik heb er erg veel zin in.”