Florist Holland en HilverdaKooij, veredelaars en vermeerderaars van bloemen en planten, gaan met elkaar fuseren. De twee bedrijven uit het Noord-Hollandse Kwakel (gemeente Uithoorn) gaan vanaf 2020 op één locatie zitten en samen investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.

Volgens Melchior Moen, algemeen directeur van Florist Holland is de eerste stap voor de fusie al gezet met de aanschaf van 4 hectare grond naast het terrein van Florist. De twee bedrijven zullen ook gebruik gaan maken van elkaars internationale netwerken, waardoor ze kunnen beschikken over productielocaties op elk continent.

HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert het bedrijf ook Helleborus, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Florist Holland veredelt en vermeerdert Gerbera voor snijbloemen en potplanten.

De twee zusterbedrijven zijn elk al meer dan 40 jaar actief in de selectie, veredeling en vermeerdering van bloemen en planten. Ze zijn allebei winstgevend, vrijwel even groot (allebei circa tachtig werknemers) en onderdeel van de Koninklijke Hilverda Groep, dat verder onder meer snijbloemenexporteur Hilverda De Boer omvat. Met een jaaromzet van 100 miljoen euro is dat een van de grote bloemenexporteurs van Nederland.

Foto: Florist Holland.

Gerelateerd