Koppert deelt met intense droefheid het overlijden van Peter Koppert. De oprichter van het bedrijf is op 20 juni na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden. Peter was tot enkele weken voor zijn overlijden nog nauw betrokken bij Koppert in zijn rol als lid van de Raad van Advies, zo laat het bedrijf in een in memoriam weten.

Met het overlijden van Peter, verliezen we onze betrokken grondlegger, een liefdevolle echtgenoot, vader, schoonvader, opa en broer. Zijn heengaan laat een diepe leegte achter in onze harten.

Peter heeft een onuitwisbare plek in de geschiedenis van Koppert. Al op jonge leeftijd raakte Peter betrokken bij het komkommerbedrijf van zijn vader, Jan Koppert. Samen zochten zij naar een alternatief voor de chemische bestrijding van plaaginsecten en vonden een natuurlijke oplossing. Met enorme bevlogenheid zette Peter zich in, samen met zijn vrouw Diny, om biologische bestrijding toe te passen op de eigen komkommerteelt en in de kassen van telers in de buurt. Spoedig daarna raakte zijn vader ziek, waarna Peter het bedrijf voortzette en zich volledig toelegde op de productie en verkoop van natuurlijke oplossingen. Na het overlijden van zijn vader, nam Peter het bedrijf over samen met zijn broer Paul en hun neef Henri. Onder hun leiding groeide Koppert uit tot de pionierende wereldwijde marktleider zoals het vandaag de dag bekend staat.

Met zijn vastberadenheid, visie en onuitputtelijke passie heeft Peter een onvergetelijke indruk achtergelaten. Niet alleen op ons bedrijf, maar ook op velen van ons als mens. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van iedereen die hem heeft gekend en met hem heeft samengewerkt.

We zullen Peter herinneren als een visionair en een warme persoonlijkheid. Peter liet zien dat een bedrijf ook om de menselijke verbindingen en het creëren van een positieve impact op de wereld gaat. Deze warmte wist hij te verweven in het DNA van ons bedrijf en is iets wat onze medewerkers nog steeds waarderen en koesteren. Zijn visie en passie hebben Koppert gevormd en zullen een bron van inspiratie blijven voor ons allemaal.

Namens alle medewerkers van Koppert, bieden wij onze oprechte condoleances aan, aan Diny, aan de familie en geliefden van Peter. Moge zij kracht en troost vinden in de mooie herinneringen die zij aan hem hebben.

Indien u uw steun en medeleven wilt betuigen kunt u een bericht achterlaten in het condoleanceregister.