Meer dan 70.000 bezoekers aan de Fruit Logistica hebben vrijdag 10 februari het product Knox van Rijk Zwaan beloond met de Fruit Logistica Innovation Award. Er waren in totaal tien genomineerden, waarvan Rijk Zwaan uiteindelijk de meeste stemmen kreeg. Knox is volgens de groenteveredelaar de eerste natuurlijke oplossing die rozeverkleuring van voorgesneden sla vertraagt.

Tijdens de Fruit Logistica trok het product veel aandacht van de bezoekers. Op basis van die vele reacties, maar ook afgaande op geluiden uit de markt, concludeert Rijk Zwaan dat Knox – geïntroduceerd in 2015 – de standaard zal worden voor de hele convenience markt. Volgens het bedrijf is de eigenschap van dit product een echte ‘game changer’ voor de sector. Doordat sla-rassen met Knox zijn ingekruist, zodat het in de sla zit, is deze langer houdbaar in de schappen. De hoeveelheid producten die winkels moeten weggooien kan met tientallen procenten omlaag.

Grotere klanttevredenheid

Voorafgaand aan de beurs was het bedrijf al tevreden met de nominatie. “We zijn blij en trots op de nominatie voor deze prestigieuze prijs”, zei manager Marketing & Business Development Jan Doldersum van Rijk Zwaan. “Knox verlengt de houdbaarheid, vermindert afval, stimuleert de verkoop en zorgt voor een grotere klanttevredenheid bij voorgesneden sla. We zien het als een goed voorbeeld van hoe wij oplossingen kunnen bieden voor de internationale groentesector.”

Rijk Zwaan Retail Center

Rijk Zwaan was dit jaar met een minder grote stand op de beurs zelf aanwezig, maar daarvoor in de plaats presenteerde het bedrijf zich met het Rijk Zwaan Retail Center. Deze ‘groentenexperience’ ligt in het hart van Berlijn. Tijdens de Fruit Logistica heeft Rijk Zwaan vele van haar internationale retailpartners een rondleiding gegeven en op die manier veel informatie over haar producten en werkwijze kunnen delen.

Tekst: Rob van Mil / Rijk Zwaan

Gerelateerd