Deze week bereikten negentien bedrijven een gezamenlijk besluit met betrekking tot hun deelname aan de komende IPM in januari 2021. Ze ondertekenden gezamenlijk onderstaande verklaring waarbij het besluit is genomen om deze editie over te slaan.

De verklaring

‘In het licht van de recente ontwikkelingen rond COVID-19, het aanhoudende risico voor onze klanten en medewerkers en de verantwoordelijkheid die we zien om de verspreiding van het virus te helpen stoppen, hebben we besloten om niet deel te nemen aan IPM 2021.’
De veredelaars en productie- of distributiebedrijven die deze verklaring hebben ondertekend zijn: ABZ Seeds, P. van der Haak Handelskwekerij, Beekenkamp Plants, PanAmerican Seed, Danziger, Renner Print, DeCock Plants, Sakata Ornamentals, Dümmen Orange The Netherlands, Schneider Youngplants, Evanthia Seeds & Plants, Schoneveld Breeding, Florensis, Sentier, Gediflora, Syngenta Flowers, HilverdaFlorist, Westhoff en MNP flowers/Suntory Flowers.

Risico’s voor klanten en personeel

Op basis van de huidige kennis over het coronavirus en de steeds veranderende strenge internationale regelgeving en restricties, zijn alle bedrijven het erover eens dat ze hun klanten en personeel niet willen blootstellen aan de verhoogde risico’s die deelname automatisch met zich meebrengt.
De sierteeltsector is tot nu toe relatief ongeschonden door deze pandemie heen gekomen. Dit is bereikt door verschillende samenwerkingen binnen de sector. Hun aanvullende conclusie was dan ook dat de sector moet bijdragen aan de uitroeiing van het virus, in plaats van deel te nemen aan een internationale vakbeurs waardoor het risico op verdere besmetting toeneemt.

IPM 2022

Aangezien de genoemde bedrijven al vele jaren vaste deelnemers aan de IPM zijn, was het een moeilijke maar hoogstnoodzakelijke beslissing om te nemen. In de hoop op betere tijden kijken ze uit naar het vooruitzicht om in 2022 weer deel te nemen.