Sercom Regeltechniek, ontwikkelaar van geavanceerde klimaatcomputers en 30MHz, ontwikkelaar van een snelgroeiend sensorplatform, gaan per direct samenwerken. Dit is een grote stap in het vereenvoudigen van het realtime monitoren en beheersen van klimaatsituaties, vinden beide bedrijven.

Niels Lauwers van 30MHz is blij met de samenwerking en denkt dat dit een stevig fundament legt onder het platform dat al in ontwikkeling is.
Sinds twee jaar is het bedrijf actief in de sector, omdat de draadloze sensoren van dit bedrijf goed aansluiten op de behoefte van telers om hun gewas te monitoren. Ze zijn een belangrijke aanvulling op de gegevens die hun klimaatcomputer via meetboxen registreren. “Vanaf dat prille begin hebben we over en weer al onze interesse voor elkaar laten merken. Sercom is de eerste klimaatcomputerleverancier die over de brug komt en wil samenwerken”, legt Lauwers uit. Klanten van dit bedrijf zullen binnen afzienbare tijd kennis kunnen maken met het sensorplatform.

Gegevens koppelen

Samenwerking met andere bedrijven sluit Lauwers niet uit. De sensoren van zijn bedrijf zijn al verkrijgbaar in de webshop van Royal Brinkman. Ook is er overleg met LetsGrow. “Voor nu is het belangrijk dat we een robuust platform ontwikkelen voor de langere termijn. Belangrijk is dat het systeem betrouwbaar is en goed is op te schalen. Telers moeten bereid zijn om inzage te geven in bepaalde bedrijfsgegevens. Het wordt pas echt interessant als zij onderling gegevens met elkaar kunnen vergelijken”, meent Lauwers.
De stap om met een leverancier van klimaatcomputers samen te werken maakt in principe de weg vrij om de sensoren te koppelen met klimaatprogramma’s, waardoor de ondernemer niet alleen inzage krijgt, maar hierop ook kan gaan regelen.

Tekst: Pieternel van Velden.

Gerelateerd