Over enkele dagen gaat in de RAI in Amsterdam de eerste GreenTech van start. De nieuwe internationale tuinbouwvakbeurs moet het gat opvullen dat begin 2013 ontstond toen de Horti Fair ophield te bestaan. Het leek er even op dat Duitsland, met de beurzen IPM en Fruit Logistica vroeg in het jaar, het Europese alleenrecht kreeg als internationaal ontmoetingspunt van de glastuinbouw. Maar Nederland is niet voor niets mondiaal toonaangevend in horticulture.

Het vakpubliek krijgt op de beursvloer onder andere een keur aan noviteiten en innovaties voorgeschoteld. Op de eerste beursdag wordt bekendgemaakt wie van de twaalf genomineerde bedrijven de eerste winnaar wordt van de GreenTech Innovation Award.
Maar ook het opbouwen van kennis, opdoen van nieuwe inzichten en krijgen van adviezen zijn speerpunten van de vakbeurs. Meer dan 40 inspirerende sprekers behandelen op de GreenTech Stages meer dan 45 actuele onderwerpen. De laatste trends en onderwerpen worden belicht, maar ook voorbeelden uit de praktijk op basis van jarenlange ervaring. De stages zijn onderdeel van de drie thema-paviljoens water, energy and biobased.
Een inspirerende rij sprekers brengt een schat aan ervaring en uitdagende perspectieven tijdens de GreenTech sessies. Om uitdagende en relevante onderwerpen te garanderen, is het sessie programma samengesteld in nauwe samenwerking met een adviesgroep van experts in de sector.

Roger Abbenhuijs