Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 januari 2022 de chrysantenkwekerij over van Gerard en Rianne Satter in Poederoijen. Door deze overname versterkt het bedrijf zijn positie als marktleider op het gebied van Santini. Het areaal groeit hierdoor naar 21,5 ha en de productie groeit met 35 miljoen stelen naar 110 miljoen stelen op jaarbasis.

De huidige productie – diverse chrysantenrassen voor de retailmarkt – blijft VHC in overleg met de klanten produceren. De chrysantenteler zal op termijn de productie van zijn Santini-areaal uitbreiden. “Wij zijn blij dat we deze uitbreiding kunnen verwezenlijken”, aldus Evert van Helvoort. “Na de recente overname van 2,5 ha in Brakel zien wij nog steeds een groei voor ons bedrijf en ons product. Door intensieve samenwerking met onze klanten en de vraag naar één loket voor Santini zien wij de noodzaak om door te groeien. Met deze nieuwe overname kunnen we onze klanten blijven voorzien in hun vraag naar onze producten.”

Jaarrond troschrysanten telen

In de beginjaren ’90 startten Gert en Henja van Helvoort met het telen van jaarrond troschrysanten onder de naam VHC. Eerst in Zaltbommel, later in Poederoijen. In 2008 bouwden de ondernemers het huidige, moderne bedrijf aan de Molenkampsweg in Brakel. Later groeide het familiebedrijf uit tot 15 ha bloementeelt, nu volgt dus weer een uitbreiding met 6,5 ha.
Op dit moment hebben Henk, Frans, Evert en Gert (op de foto van links naar rechts) de leiding over het bedrijf. Samen met een enthousiast team zetten zij zich in om de beste kwaliteit Santini’s te leveren. Inspelen op veranderingen in de markt is hun kenmerk. Het bedrijf heeft daarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.