De inschrijving voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015 is gestart. De organisatie is op zoek naar ondernemers die ondernemen op basis van visie en strategie. Ondernemers die actief zijn in de tuinbouwsector en zich toeleggen op teelt, veredeling, vermeerdering of handel van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruitbomen of paddenstoelen komen in aanmerking voor de prijs. Telers kunnen zichzelf aanmelden of door anderen worden voorgedragen.

De Nederlandse tuinbouw speelt een belangrijke rol op de wereldmarkt en staat voor de uitdaging om die sterke positie te handhaven. Dit vraagt van de ondernemers innovatiekracht, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen. De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt deze topondernemers om hen vervolgens in de schijnwerpers te zetten. Die positieve aandacht is goed voor de ondernemers én voor de sector, zo meent het bestuur van de prijs.
Die mening wordt gedeeld door Robert Grootscholte van 4Evergreen, de winnaar van 2014: “Meteen na de prijsuitreiking op 8 januari zijn we overdonderd door honderden felicitaties, ook van buitenlandse relaties en pers. We zien de prijs als een waardering voor ons als ondernemers, maar ook voor ons personeel en de paprikateelt in Nederland. Het geeft ons een gevoel van trots en een ‘boost’ om verder te gaan. De prijs levert ons meer op: we krijgen dingen makkelijker gedaan en het opent deuren. Dat hadden we van tevoren nooit gedacht.”
Op de website staat alle informatie voor het doen van een voordracht. Daar is ook een overzicht te vinden van alle inspirerende winnaars sinds 1987. Aanmelden of het voordragen van een kandidaat kan tot 19 september 2014. Meer informatie: tuinbouwondernemersprijs.nl