Welkom bij de zestiende editie van HortiContact. Onze vakbeurs draagt nu voor het derde jaar met trots haar nieuwe naam. Uit onderzoek onder exposanten en bezoekers merken wij dat er naast het onderhouden van contacten behoefte is aan verdieping en delen van kennis. Wij spelen daar graag op in. U kunt dat merken aan het activiteitenprogramma, dat gestaag groeit.

Wat u dit jaar nog niet ziet is de transformatie die binnen onze organisatie plaatsvindt. Op de planning staat de verbouwing van de Evenementenhal, waardoor de beursvloer ruimer wordt.
We gaan de exposanten verbinden met thema’s, waardoor er een hele nieuwe beleving ontstaat. Hoe dat er precies uit gaat zien, werken we het komend jaar uit met onze exposanten en partners. Online zal hetzelfde gebeuren. Wij ontwikkelen een platform waar alle exposanten relevante informatie met u als bezoeker kunnen delen. Dat maakt van uw beursbezoek meer dan een eenmalige ervaring, want deze informatie blijft online bereikbaar.

Een voorproefje van de vernieuwing die wij doorvoeren is het nieuwe themagebied ‘Soft Fruit Experience’, waar u bedrijven vindt die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas, van aardbei tot braam en van framboos tot bes. Samen met netwerkorganisatie Glastuinbouw Nederland is een kennistheater opgezet met verschillende lezingen over dit onderwerp. Samen met Kas als Energiebron organiseren wij voor het eerst het ‘Fossielvrij Plaza’. De energiespecialisten van Glastuinbouw Nederland zijn er aanwezig zodat ondernemers inhoudelijke vragen kunnen stellen over dit onderwerp. Er is ook een programma met korte pitches over fossielvrij telen.

De belangstelling vanuit het buitenland groeit door. Onze internationale gasten kunnen deelnemen aan de HortiContact Tour op dinsdag 19 en woensdag 20 februari. Zij brengen dan bezoeken aan toonaangevende tuinbouwbedrijven en nemen deel aan lezingen van Wageningen University & Research.

Graag wijzen wij u op de online voorregistratie, die zowel voor u als voor ons voor een vlotte doorstroming zorgt. Als bezoeker kunt u dit doen via de website evenementenhal.nl/horticontact-go. De gepersonaliseerde badge die u ontvangt, is het toegangsbewijs voor de vakbeurs. Deze is gekoppeld aan de smartphone-app die u kunt downloaden. Exposanten kunnen uw badge scannen en u hoeft geen visitekaartjes uit te wisselen. Via onze app komt u in contact met een voor u relevante groep exposanten.

Op de beursvloer maakt u dit jaar ook kennis met Ceoray Rozenboom. Zij zal de komende jaren het nieuwe gezicht zijn van de vakbeurs. Het vertrouwde gezicht van Ramon Schlepers zult u zeker ook in de wandelgangen tegenkomen. Mariëlle Schonewille is Head of Event van dit cluster.

Zoals u merkt proberen wij onze vakbeurs steeds te verbeteren. Als organisatie voegen we daar graag de warmte en de sfeer aan toe die u van ons gewend bent. Natuurlijk volgens onze bekende Full-Service-Formule. Voor ons is het belangrijk dat u kunt terugkijken op een zinvol bezoek. Wij wensen u daarom een prettig en informatief beursbezoek toe en een voorspoedig teeltseizoen.

Ceoray Rozenboom, Mariëlle Schonewille en Ramon Schlepers.
Adviseurs HortiContact Gorinchem.