Vanaf 2019 kan Amazone Plants, een vooraanstaande anthuriumkweker uit Honselersdijk, meer en een grotere variatie aan potanthuriums leveren. Dit is mogelijk doordat de huidige kwekerij wordt uitgebreid met 36.000 m2 tot een totale oppervlakte van 58.000 m2. Deze areaaluitbreiding maakt de levering van anthuriums in potmaten 12 en 14 cm mogelijk.

In 2010 is Amazone Plants opgericht door de huidige eigenaren Lex Scheffers en Fred van Zijl. In de afgelopen jaren kon het bedrijf zich onderscheiden door het kweken van zeven soorten anthurium in potmaat 17 cm. Door nu ook de naastgelegen tomatenkwekerij van Fred van Zijl om te bouwen, ontstaat de mogelijkheid om flink uit te breiden: zowel in bedrijfsomvang als in het assortiment. De officiële bekendmaking van deze uitbreiding vindt plaats via een opvallende presentatie tijdens de komende FloraHolland Trade Fair.

Nieuwe rassen in 12, 14 en 17 cm potten

Waar het assortiment bij Amazone Plants voorheen slechts uit anthuriums in potmaat 17 cm bestond, komen daar nu ook potmaten van 12 en 14 cm bij. Ook gaat de kwekerij in één keer van zeven naar vijftien verschillende rassen, waarvan een aantal nieuwe rassen zelfs exclusief door Amazone Plants wordt gekweekt. De nieuwe Anthuriums worden op dezelfde duurzame wijze en hoogwaardige kwaliteit gekweekt als het huidige assortiment.

Van tomaat naar anthurium

De eerste werkzaamheden voor het ombouwen van de tomatenkwekerij naar anthuriumkwekerij zijn inmiddels gestart. Naar verwachting zullen vanaf de zomer 2019 de eerste anthuriums de nieuwe kwekerij verlaten. Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer presenteert Amazone Plants alvast het nieuwe assortiment. Wie meer wil weten kan Amazone Plants daar bezoeken in stand D4.

Gerelateerd