Het nieuwe consortium Atrium Agri heeft alle belangen in Havecon, VB Group en PB tec overgenomen. Tegelijkertijd is het samenwerkingsverband tot overeenstemming gekomen met de medeaandeelhouders van haar bestaande deelnemingen in Bom Group, CambridgeHOK en JB Hydroponics voor de overname van al hun belangen.

Met deze harmonisatie ontstaat het grootste tuinbouwtoeleveringscluster tot nu toe met ruim 400 medewerkers en meerdere vestigingen in Nederland en het buitenland. De groepsomzet over 2021 benadert de 400 miljoen euro met een kerngezond resultaat.

Strategische groei

Het rijtje bedrijven dat door Atrium Agri is overgenomen begint inmiddels indrukwekkende vormen aan te nemen. Het begon eind 2019 met een meerderheidsbelang in totaalaanbieder Bom Group. In minder dan twee jaar tijd werden nog meer meerderheidsbelangen genomen in achtereenvolgens VEK Adviesgroep, CambridgeHOK en JB Hydroponics.
Daarnaast werd een exclusiviteit overeengekomen met BaOpt voor het voeren van haar klimaatsysteem in de tuinbouw en werd er onlangs nog een belang genomen in ADI (Agri Data Innovations). Dit jonge bedrijf verzamelt, analyseert en visualiseert datagegevens uit de kas en zet deze om in teelt verbeterpunten.
Door de enorme groei is voor het consortium een nieuwe directie benoemd bestaande uit Richard Schmit (CEO), Joffrey Bouman (CFO) en Ruben Peeters (COO). Zij zullen de komende jaren de strategie en operationele activiteiten van de groep verder vorm gaan geven.

Eén visie en één doel van drie ondernemers

Koen Brabander van PB tec: “Heel mooi om te zien dat één visie en één doel van drie ondernemers in zo’n korte tijd gerealiseerd kan worden. Ik denk dat er nu al geen vergelijkbaar bedrijf is in onze branche, en we zijn pas net begonnen.”
Henk Verbakel van Havecon: “Met de consolidatie van deze krachten binnen de groep zijn wij nog beter in staat om aan de toenemende vraag in de markt te voldoen. We kunnen daardoor ook de steeds grotere en complexere projecten efficiënt realiseren.”
Edward Verbakel van VB: “Na 55 jaar in handen te zijn geweest van de familie Verbakel smelt ons bedrijf nu samen in de groep van Atrium Agri. Het is een krachtig platform van vooruitstrevende tuinbouwtoeleveranciers, waar de ambities hoog en vooruitstrevend zijn.”