De Apollo Plus van Enthoven Techniek is een door de BZG (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) goedgekeurd waterzuiveringssysteem. Hiermee is het mogelijk om in slechts één behandeling te voldoen aan de zuiveringswet die op 1 januari 2018 van kracht wordt.

Het afbreken van gewasbeschermingsmiddelen gebeurt door gebruik te maken van een techniek op basis van waterstofperoxide in combinatie met lagedruk UV. Eventuele grove deeltjes worden voorafgaand verwijderd door zandfilters. Het systeem heeft een laag waterstofperoxide-verbruik en er zijn geen extra middelen zoals koolstoffilters nodig. Bovendien functioneert het systeem als een standalone installatie en er zijn duurzame lampen in toegepast.

Eenvoudig bedienen en onderhouden

Dit alles maakt dat de Apollo Plus een eenvoudig te bedienen en te onderhouden waterzuiveringssysteem is. Het apparaat kan rechtstreeks worden aangesloten tussen rioolbuffersilo en riool, mits het riool over voldoende capaciteit beschikt om het lozingswater af te voeren. Het apparaat is verkrijgbaar in capaciteiten vanaf 0,7 m3/h en is daarnaast uit te breiden tot UV drainwater-ontsmetter met een verhoogde capaciteit.

Meer informatie: Enthoven Techniek, Stand 118, HortiContact Gorinchem.

Gerelateerd