Op 12 juni introduceert Hoogendoorn een nieuw online data-analyseplatform tijdens de GreenTech in de RAI Amsterdam. De presentatie van het platform komt als reactie op de exponentiële groei van gegevens die sensoren in de tuinbouw genereren.

Het nieuwe data-analyseplatform van het automatiseringsbedrijf biedt gebruikers op elk willekeurig moment op elke locatie een beveiligde en directe toegang tot relevante groeidata. Kwekers kunnen zo met real-time data leren onder welke omstandigheden hun gewas het beste groeit.

Datavisualisatie

Een belangrijk onderdeel van het nieuwste product van het Vlaardingse bedrijf dat zich specialiseert in automatiseringsoplossingen is het gebruik van visualisaties en samenvattingen. Gebruikers van het data-analyseplatform kunnen zo data over bijvoorbeeld kasklimaat, energieverbruik en productie over meerdere perioden en van verschillende locaties met elkaar vergelijken. Telers kunnen deze informatie gratis delen met hun teeltadviseur.

Modules

Hoogendoorn biedt zijn nieuwste data-analyseplatform aan in abonnementsvorm, waarbij telers uit meerdere modules kunnen kiezen. Om goed inzicht te krijgen in de verticale temperatuurverschillen in de kas en temperatuurverschillen tussen de plant en de omgeving kan de kweker bijvoorbeeld de module Thermoview gebruiken. Het automatiseringsbedrijf biedt ook modules aan voor oogstprognose, monitoring van het kasklimaat, meting van de licht-temperatuurbalans en een platform voor verplaatsbare draadloze sensoren.

Hoogendoorn staat van 12 t/m 14 juni op de GreenTech in de RAI Amsterdam: hal 12, stand 502.

Bron/foto: Hoogendoorn.

Gerelateerd