Al jaren maakt Weterings Machinery de Bio Hopper XL voor het uitruimen van allerlei gewassen, substraten en grondfolie. Deze machine is nu ook verkrijgbaar in een elektrische uitvoering. Hierdoor kan een teler zorgeloos vuil uitruimen zonder ongewenste emissie in de kas.

De uitruimmachine rolt de transportmatten op waardoor het materiaal naar het middenpad wordt getrokken. Het materiaal gaat via een opvoerband in een container of wordt op het betonpad gedumpt. In plaats van containers kan een teler het materiaal ook met een loofriek afvoeren.

De machine is voorzien van ‘veiligheidsdeuren’ die het oprollen van het doek volledig afschermen. Oprollen van het doek is alleen mogelijk wanneer de deuren volledig open staan. Dit garandeert de veiligheid van de gebruikers zonder in te leveren op efficiëntie. De opvoerband is voorzien van stalen dwarspennen. Deze pennen maken de band ongevoelig voor eventuele beschadigingen.

Voor het verplaatsen is de uitruimmachine te koppelen aan een heftruck. De voeding bestaat uit een 32 Ampère krachtstroomaansluiting. Optioneel is de machine ook leverbaar met andere voedingsspanningen.

MEER INFO: WETERINGS MACHINERY
STAND F104