Zonder problemen waterstofperoxide of andere vloeibare producten doseren, beveiligd en gecontroleerd? Dat kan nu met de nieuwe micro-doseeroplossing van CH2O. Het afgelopen jaar heeft de leverancier een kleine doseeroplossing ontwikkeld die tot maximaal drie doseerpompen op drie verschillende watergeefsystemen kan aansturen. Elke pomp kan zijn eigen meststof of waterbehandelingsmiddel op de gewenste snelheid en met de juiste hoeveelheid meedoseren. Daarbij is iedere pomp apart beveiligd en wordt alles centraal geregeld vanuit één doseercomputer.

“Bij de eerste testen met het meedoseren van gestabilseerde waterstofperoxide stond onze doseerunit vaak op storing. Dit werd veroorzaakt door uitgereageerd middel dat grote luchtbellen in het systeem opleverde. Het was een mooie uitdaging om een goed werkende geautomatiseerde oplossing te ontwikkelen”, zegt Wilfred Vijverberg.

Medio 2019 is er veel getest en is CH2O met deze oplossing gekomen. Momenteel draaien 15 werkende doseersystemen in de glastuinbouw. Vijverberg: “Een heel belangrijk aspect is dat het gehele systeem beveiligd is tegen overdoseren.”

MEER INFO: CH2O
STAND J145