Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 oktober 2023 de chrysantenkwekerij Wico Flowers over van Gert en Gerdi van Genderen in Gameren. Door deze overname versterkt het teeltbedrijf zijn positie als marktleider op het gebied van Santini.

De huidige productie van Wico Flowers met diverse chrysantenrassen wordt door VHC overgenomen. Eind 2023 zal er een overgang naar de teelt van Santini plaatsvinden. Door de overname groeit de productie naar circa 125 miljoen stelen per jaar en het areaal naar 24,5 ha.

Derde overname in korte tijd

“Wij zijn blij dat we deze uitbreiding kunnen verwezenlijken”, aldus Evert van Helvoort. “Na de recente overname van 2,5 hectare in Brakel en 6 hectare in Poederoijen zien wij nog steeds een groei voor ons bedrijf en ons product. Door intensieve samenwerking met onze klanten en de vraag naar 1 loket voor Santini zien wij de noodzaak om door te groeien. Met deze nieuwe overname kunnen we onze klanten blijven voorzien in hun vraag naar onze producten.”
Van Helvoort Company is gevestigd in Brakel. Henk, Frans, Evert en Gert van Helvoort (op de foto vlnr) hebben de leiding over het bedrijf. Samen met een enthousiast team zetten zij zich in om de beste kwaliteit Santini’s te leveren. Inspelen op veranderingen in de markt kenmerkt VHC. Het bedrijf heeft daarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.