Seedo, fabrikant van volledig geautomatiseerde machines voor pesticidenvrije cannabisteelt, richt samen met het Israëlische Kibboets Dan ’s werelds eerste volautomatische, commerciële en pesticidevrije cannabiskwekerij op. Met de recente goedkeuring van de Israëlische export van medische cannabis zet Seedo zo een belangrijke stap om een bepalende speler te worden in deze markt.

De technologie van Seedo zorgt ervoor dat de cannabiskwekerij betrouwbare en uniforme productiedoelen kan bereiken om te voldoen aan de normen van farmaceutische kwaliteit. Binnen 36 maanden na de start van het project wordt de productie van het project geschat op minimaal 14 ton droge cannabisknop, wat een geschatte opbrengst van 24 miljoen dollar oplevert.

Schone teelt

De aanwezigheid van pesticiden, oplosmiddelen en bacteriën in de huidige toeleveringsketen van de cannabismarkt, is een bron van zorg. Patiënten die afhankelijk zijn van medicinale cannabis zijn vaak extra kwetsbaar en voor hen is de aanwezigheid van deze elementen in de producten een bedreiging. De technologie van Seedo maakt het mogelijk om cannabis te telen die aan de farmaceutische normen voldoen en tegelijkertijd vrij is van deze schadelijke componenten.

‘Nieuw tijdperk’

“We gaan een nieuw teelttijdperk tegemoet waarin de vraag naar pesticidenvrije producten zal blijven toenemen”, aldus Zohar Levy, CEO van Seedo. “Wij zijn verheugd om samen met Kibboets Dan te werken aan een businessmodel met overheden waar de wereld naar kan kijken. Wij hebben ons systeem op commerciële schaal gebouwd om onze filosofie te weerspiegelen dat technologie nauwkeurige en betrouwbare resultaten kan leveren zonder te moeten inleveren op de opbrengst.”

Containerteelt

De technologie waarmee Seedo nu de eerste volautomatische cannabiskwekerij opricht, was in beginsel bedoeld voor kleinschalig particulier gebruik. Nu zet het bedrijf de kweekapparatuur in binnen containers om grootschalige, automatische teelt van cannabis te realiseren. Het bedrijf verwacht hiermee de kwaliteit, opbrengst en betrouwbaarheid van de gewassen te maximaliseren, ongeacht de lokale klimaatomstandigheden.

Eliminatie giswerk

Volgens de filosofie van Seedo haalt de technologie het giswerk uit het teeltproces waardoor het mogelijk is om ook niet-inheemse gewassen te telen met minder arbeid, energie en water. De luchtdichte, stapelbare containers stellen telers in staat om het landgebruik te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van hun landbouwactiviteiten te verkleinen. Elk van Seedo’s containers kan een minimale hoeveelheid van 326 pond droge cannabisknoppen per jaar leveren.

Commerciële verkoop

Seedo streeft ernaar om de teeltcontainers ook te leveren aan landbouwgebieden die behoefte hebben aan gezonde en betrouwbare voedselvoorziening. Met de daglichtverlichting, ingebouwde koolstoffilters, automatische airconditioning en een slim naoogstdrogingssysteem kunnen kwekers zo hun teeltkosten minimaliseren. Op deze manier kunnen ook dichtbevolkte steden met een ongunstig klimaat lokaal gewassen verbouwen.