Binnenkort stopt Sion uit De Lier met het oppotten van het eigen assortiment bloeiende phalaenopsis. Het bedrijf gaat witte bloeiende planten opkweken voor JovaPlant in Naaldwijk. Dat teeltbedrijf is gespecialiseerd in het verven van phalaenopsis. De veredelaar zal vanaf september 2024 stoppen met de directe verkoop van een breed assortiment aan bloeiende phalaenopsis. 

Het komende jaar kunnen klanten zoals gebruikelijk bij Sion terecht voor de verkoop van het bloeiende product. Daarnaast blijft het bedrijf 6.000 tot 8.000 test- en zaailingen per week produceren, voor hun veredeling. Het bestaande team zal voor beide producties worden ingezet.

Geen lid meer van Decorum

De bloeiende phalaenopsis voor JovaPlant zullen door het eigen verkoopteam verkocht worden. Vanaf september 2024 zal Sion om die reden geen lid meer zijn van Decorum. De veredelaar gaat zich dan volledig focussen op het veredelen, vermeerderen en het opkweken van jonge planten.
Sion Young Plants, behoort tot de internationale top van veredelaars en vermeerderaars van phalaenopsis en zorgt voor een uitgebreid assortiment en marketing- en verkoopkennis.