De laatste weken van het jaar zijn altijd weer een mooie en gezellige tijd. In huize Mans waren het deze keer extra spannende en feestelijke dagen, want we zijn in de laatste dagen van 2017 verblijd met de geboorte van een prachtige zoon: Olivier. Hopelijk ben ik niet te laat met het inleveren van de column, want de tekst moest even tussen het luiers verschonen, flesjes geven en de zorg voor de andere kinderen door worden geschreven.

En niet alleen ons gezin wordt uitgebreid, ook voor het teeltbedrijf zijn het spannende tijden met een mooi stuk uitbreiding komend voorjaar in het vooruitzicht. De bouwers zijn gestart met de kleefpalen en begin februari staat de staalbouw in de planning. Qua innovaties borduren we voort op de ingeslagen weg met de bouw in 2015. Ook nu voeren we de kas uit met een systeem voor Het Nieuwe Telen, met de slurven tussen het gewas en diffuus glas met dubbele AR-coating op het dek.

Wat betreft waterzuivering hebben we gekozen voor nullozing. Er is volop geïnvesteerd om alles voor 100% gesloten te krijgen door de capaciteit van de ontsmetter te vergroten en al het spoelwater te filteren. Met deze uitbreiding kunnen we onze klanten nog meer bedienen zoals we dat graag willen: veel keus met een breed sortiment en – niet onbelangrijk – voldoende aantallen per soort om mooie lijnen in te vullen op het schap.

Ook richting de afnemers in het Verenigd Koninkrijk, met de aankomende Brexit, verwachten we met onze germini’s nog meer aantallen te kunnen leveren. Er is namelijk geen product in deze prijsklasse dat zoveel kleur aan een boeket geeft als de germini. Maar ook voor andere producten in de sierteelt wordt door de analisten een zonnig 2018 voorspeld; hopelijk wordt deze verwachting ook daadwerkelijk waargemaakt.

Maak er met elkaar een mooi en kleurrijk 2018 van. Te beginnen met voor iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar.

Marius Mans
Gerberateler in Brakel

Gerelateerd