Met ingang van 1 januari 2023 heeft aubergineteler Van Luijk uit Wateringen zich aangesloten bij Purple Pride, het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Met deze teler breidt het auberginemerk haar aanbod flink uit. Het areaal van het merk groeit hiermee naar 75,5 ha.

“We telen behalve de standaard paarse aubergines ook mini-, Italiaans rond gevlamde-, Chinees lang gevlamde-, witte-, nasu en graffiti aubergines. We hebben ons als familiebedrijf gespecialiseerd in bijzondere soorten aubergines”, vertelt Dennis van Luijk. “Persoonlijk vind ik de teelt van specialties het mooiste wat er is. En de kennis en ervaring levert een goed en sterk product op.”

Stevige marktpositie

Purple Pride is een van de merken van Growers United. “De specialties van Van Luijk zijn een mooie aanvulling op ons brede aubergineaanbod en de rest van onze vruchtgroenten”, aldus Perry Dekkers, commercieel directeur bij Growers United. “Het aubergine verkoopteam is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van deze heerlijke en gezonde vruchtgroente.”
Niet alleen Van Luijk heeft zich per 1 januari aangesloten. Eerder ging Van Onselen Aubergines uit ’s-Gravenzande ook onder dit label telen. Samen met Greenbrothers, Gebr. van Duijn en De Jong, bestaat de club telers nu uit 5 familiebedrijven.