“We hebben een goede Valentijnsdag achter de rug. De afzet van met verf en glitter behandelde rozen vertoont een stijgende lijn”, vertelt Marc Sassen van VIP Roses uit Ter Aar. “De witte rozen met een roze hartje gaan super.”

Sassen weet dat rode rozen rond deze speciale dag erg duur zijn. Dan is de behandelde witte roos een goed alternatief en zeker niet minder mooi. “Je moet van behandelde bloemen houden. Mensen vinden het óf prachtig óf lelijk.”

Dol op glitters

Enkele bloemisten in Engeland zijn volgens Sassen helemaal dol op glitters. “Ik merk ook dat Aziaten onze bloemen waarderen.” Dat de behandelde bloemen in opkomst zijn merkt hij ook aan de bestellingen die via de webshop binnen komen. Particulieren kunnen er bloemen bestellen en ophalen bij de kwekerij. Eventueel aan huis bezorgen kan ook via Regioboeket. Het zijn soms bijzondere en persoonlijke bestellingen die de rozentelers krijgen. Zo gebeurt het dat liefhebbers lange afstanden rijden om persoonlijk een boeket af te halen. “Voorlopig is dat voor ons erg bewerkelijk, maar ik geloof heilig dat bestellen via internet de toekomst heeft.”

Tekst en beeld: Pieternel van Velden