In het weekend van 1 en 2 april a.s. is het feest in de Nederlandse kassen. Dan wordt voor de 40e keer Kom in de Kas georganiseerd. Het publiek – jong en oud – is van harte welkom om te komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter en onder het glas. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. Zo’n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantentelers, verspreid over Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen.

De glastuinbouw is een van de meest duurzame en innovatieve sectoren van Nederland. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. Nederland is bijvoorbeeld ook nummer twee op de lijst van groentezaadexporteurs.

250.000 mensen werkzaam

In het totale glastuinbouwcluster – van productie, toeleveranciers, tot aan veilingen en handel – zijn 250.000 mensen werkzaam. Kortom een sector die er toe doet en dat laat de sector graag zien tijdens Kom in de Kas op 1 en 2 april 2017. De glasgroentesector (GroentenFruit Huis) en de sierteeltsector (partnerschap Royal FloraHolland) dragen zelf financieel bij aan het evenement. Daarnaast heeft Kom in de Kas Bayer Crop Science, Rabobank en Interpolis als landelijke hoofdsponsors.

Meer informatie

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de openingstijden op www.komindekas.nl. Lees ook de extra Kom in de Kas-editie van Onder Glas die op donderdag 16 maart verschijnt.

Tekst: Roger Abbenhuis.

Gerelateerd