Vorige week voerde Ed van Paassen de eerste Ilonka’s aan op de veilingklok in Naaldwijk. Om dit moment te vieren met VannoVa’s klanten, werd een selecte groep uitgenodigd op de kwekerij. Op deze manier konden de klanten het nieuwe ras persoonlijk bewonderen. VannoVa is een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende chrysantentelers.

Feestelijke dag

Vorige week konden enkele klanten het nieuwe troschrysanten ras Ilonka komen bekijken. In de kas van Ed van Paassen zijn begin maart de eerste stekken van dit ras aangeplant en konden vorige week de eerste bloemen worden geoogst.
De klanten werden rondgeleid door de kas. Vervolgens werden onder het genot van een hapje en drankje door Roy van Kester, marketingmanager Dümmen Orange, de bijzondere eigenschappen van het nieuwe ras toegelicht. Na afloop kregen de klanten een promotiepakket mee. Ed van Paassen: “De klanten reageerden positief en waren zeer onder de indruk. In vergelijking met voorganger Bacardi valt met name de perfect witte kleur en het groenere bloemhart direct op.”

Waardige vervanger

Als specialist in enkelbloemige troschrysanten heeft Ed van Paassen zich de afgelopen tien jaar gefocust op de teelt van het ras Bacardi. Dit ras heeft zich continu ontwikkeld; op het gebied van selectie, teelttechniek en teeltrecept.
In de constante zoektocht naar optimalisatie en vernieuwing kwam, in nauwe samenwerking met Dümmen Orange, de nieuwe, frisse en puur witte Ilonka in beeld als opvolger voor Bacardi. Vele proefteelten, transport- en ketensimulaties vonden plaats, voordat kon worden aangetoond dat het een waardige vervanger is.