Het blijkt de ultieme oplossing voor het internationale muggenprobleem: vleesetende planten in een aquarium. De ‘groene muggenvangers’ van Chris van der Velde (20) uit Bleiswijk vliegen letterlijk de deur uit en gaan inmiddels de hele wereld over. Vader Simon, tevens waterplantenteler, ontwikkelde vorig jaar een educatief plantenaquarium (Amazing World) met vleesetende planten voor in kinderslaapkamers. Het blijkt echter een wondermiddel tegen muggen.

De zoetgeurende planten – die bij diverse telers worden ingekocht – in combinatie met de blauwwitte LED-lampjes lokken de muggen door een opening in het transparante deksel naar binnen. Ontsnappen is niet meer mogelijk en de planten happen toe.

Waar de productie van meer dan een miljoen waterplanten (200 soorten) onder verantwoordelijkheid van vader Simon valt, runt Chris het concept met de vleeseters: Swampworld. Elk aquarium wordt gevuld met vier verschillende insectenvreters: de bekerval, de klapval, de kleefval en de fuikval. En wie liever een ‘vriendelijker’ concept in huis haalt voor zijn kroost, kan in beker of bak Waterworld (waterplanten), Veggieworld (groenten) of Desertworld (cactussen) bestellen.

Tekst: Gert Janssen, beeld: Vidiphoto